direct naar inhoud van 4.2 Horeca en milieuhinder
Plan: Kromstraat 2013
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0861.071200KROMSTRAAT-0401

4.2 Horeca en milieuhinder

Beleid en regelgeving

Bij de aanwezigheid van horecavoorzieningen is het van belang dat ter plaatse van woningen een goed woon- en leefklimaat kan worden gerealiseerd en dat horecavoorzieningen op een gewenste locatie hun bedrijf kunnen uitoefenen. Per gebied wordt vastgesteld welke categorie van horecavoorzieningen toelaatbaar wordt geacht.

Onderzoek

In het centrum van Veldhoven-Dorp bevinden zich verscheidene bestaande horecavoorzieningen en wordt horeca ook wenselijk geacht. In dit bestemmingsplan zijn de bestaande horeca-activiteiten toegestaan, deze zijn onderverdeeld in drie categorieën. Het gaat hierbij om horecabedrijven zoals een broodjeszaak, koffie-/theehuis, lunchroom, café, cafetaria/snackbar/afhaalservice, bed en breakfast en hotel en restaurant. In de regels en op de plankaart van het bestemmingsplan is opgenomen waar welk type horeca waar toelaatbaar is.

Conclusie

De bestaande horeca-inrichtingen in het plangebied zijn geïnventariseerd en ingeschaald in de horeca categorieën. Geconcludeerd wordt dat er ter plaatse van woningen sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat dat past bij het gebied. Het aspect horeca en milieuhinder staat de uitvoering van het plan niet in de weg.