direct naar inhoud van 2.1 Functionele omschrijving
Plan: Kromstraat 2013
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0861.071200KROMSTRAAT-0401

2.1 Functionele omschrijving

Het plangebied omvat het centrum van Veldhoven-Dorp, bestaande uit woon-, werk-, winkel- en verblijfsgebied rondom de Sint-Caecilia kerk, de Kromstraat en de Dorpstraat. De Kromstraat is het oudste winkelcentrum van Veldhoven en bestaat met name uit winkelvoorzieningen en dienstverlening in de plinten, met woningen op de verdiepingen. Daarnaast zijn verspreid over het plangebied in de Kromstraat, Dorpstraat en Rapportstraat, diverse horecabedrijven (snackbars, lunchrooms, restaurants, caf├ęs en een hotel) gevestigd.

Een aantal panden heeft van oorsprong een bedrijfs- dan wel kantoorfunctie. Deze aanvullende functies worden gerespecteerd in het nieuwe bestemmingsplan.

De Plaatse, het dorpsplein tegenover de kerk, biedt naast parkeergelegenheid met name in de zomermaanden ruimte aan evenementen zoals Kioskpop en Veldhoven Culinair.

Het centrum van Veldhoven-Dorp heeft een aantrekkelijk, gevarieerd en compleet aanbod aan detailhandel, dienstverlening, kantoren, horeca en maatschappelijke voorzieningen. De Kromstraat heeft hierin een belangrijke (bovenwijkse) rol.