Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Baetsen, geluid
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.0861.BP00036-0401
1 Inleidende regels
 
Artikel 1 Begrippen
 
In deze regels wordt verstaan onder:
 
1.1 plan:
het bestemmingsplan ‘Baetsen, geluid’ van de gemeente Veldhoven;
 
1.2 bestemmingsplan:
de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO. 0861.BP00036-0401 met de bijbehorende regels en bijlagen;
 
1.3 geluidzone industrie:
geluidscontour rond een bedrijfsterrein waarbuiten de geluidsbelasting vanwege dat terrein niet meer mag bedragen dan 50 dB(A);
 
1.4 geluidzoneringsplichtig bedrijf:
een inrichting bij welke ingevolge de Wet geluidhinder rondom het terrein van vestiging in een bestemmingsplan een geluidzone moet worden vastgesteld;
 
1.5 geluidszoneringsplichtige inrichting:
bedrijven in de zin van artikel 40 van de Wet geluidhinder;

2 Bestemmingsregels
 
De bestemmingsregels van de bestemmingsplannen "Buitengebied 2009" en "Buitengebied 2009, eerste herziening" worden, voor zover betrekking hebbende op het op de verbeelding aangegeven plangebied, als volgt aangevuld en/of gewijzigd:
 
Artikel 2.1 Bouwregels
Op de gronden ter plaatse van de aanduiding ‘Geluidzone - industrie’ mag, ongeacht het bepaalde in de afzonderlijke bestemming(en), geen geluidgevoelige bebouwing worden opgericht, tenzij een hogere waarde is vastgesteld en uitgezonderd (de) bedrijfswoning(en) en de herbouw ten behoeve van een bestaande geluidgevoelige functie.
 
Artikel 2.2 Specifieke gebruiksregels
Tot een gebruik, strijdig met de aanduiding ‘Geluidzone - industrie’ wordt in ieder geval gerekend het gebruik van niet-geluidsgevoelige objecten als geluidgevoelig object.
 
Artikel 2.3 Overige regels
Dit plan heeft betrekking op de herziening van de verbeelding en regels van het vigerende bestemmingsplannen "Buitengebied 2009" en "Buitengebied 2009, eerste herziening" van de gemeente Veldhoven. Deze verbeelding wordt enkel aangevuld aangevuld en/of gewijzigd voor wat betreft de ‘Geluidzone – industrie’, zoals hiervoor en hierna beschreven.
 
Voor het overige blijven de verbeelding en regels van het vigerende bestemmingsplannen "Buitengebied 2009" en "Buitengebied 2009, eerste herziening" onverkort van kracht.
3 Overgangs- en slotregels
Artikel 3 Slotregel
 
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan "Baetsen, geluid".